Het is weer herfst

dinsdag 01 oktober 2024

De eerste herfstdagen van dit jaar zijn een feit. Nu het frisser begint te worden en openhaarden weer in gebruik worden genomen, liggen schoorsteenbranden ook op de loer. Daarnaast zorgen storm en neerslag elk jaar voor de meest uiteenlopende schadegevallen aan woningen.

De woonhuisverzekering biedt dekking tegen deze schades, maar u heeft ook enkele verplichtingen met betrekking tot het onderhoud van uw woning. Bij schade kunnen deze verplichtingen van groot belang zijn.

  • Het is van groot belang om uw daken en dakgoten regelmatig te controleren. Met name tijdens de herfstmaanden als de bomen hun bladeren verliezen.
  • Neem af en toe een kijkje om te controleren of uw dakpannen en zonnepanelen nog vast liggen en niet kapot zijn.
  • De schoorsteen (en vonkenvanger) moet jaarlijks gereinigd en geïnspecteerd worden. Bij rieten daken is dit een vereiste in de polis.
  • Ook uw kidnaden in de keuken of badkamer worden ouder en kunnen daardoor loslaten of aangetast worden.
  • Als schilderwerk verwaarloosd wordt en de verf begint af te bladeren is de kans op houtrot en daarmee waterschade aanwezig. Het is daarom belangrijk om uw schilderwerk op tijd te vernieuwen en zorgvuldig te onderhouden.

Verzekeraars sluiten schade door achterstallig onderhoud uit van de dekking. Het is daarom goed om in beeld te hebben welke onderhoudsverplichtingen in uw situatie gelden.

Terug naar nieuwsoverzicht

Een greep uit het assortiment van verzekeraars waarmee wij samenwerken:

a.s.r.
AEGON
Nationale Nederlanden
Movir
Unigarant
Bovemij Verzekeringen
De Goudse Verzekeringen
Markel Verzekeringen
OOM Verzekeringen
Avéro Achmea
Noorderlinge verzekeraars
Klaverblad Verzekeringen
ONVZ
Stad Holland
ARAG
DAS Rechtsbijstand
de Vereende
Allianz
Allianz Global Assistance